[ad_1]
ð¢ ð»ðŒðð®Ì ð¶Ìð»ðð®Ìð¹ð»ð¶ð¿ð² ð® ð¶ð»ð±ðððð¿ð¶ð²ð¶ ððŒð¥ð²ðð® ð°ð ð¿ð²ðœð¿ð²ðð²ð»ðð®ð»ðÌŠð¶ð¶ ððððŒð¿ð¶ðð®ÌðÌŠð¶ð¶ ð¡ð®ðÌŠð¶ðŒð»ð®ð¹ð² ðœð²ð»ðð¿ð ð£ð¿ðŒðð²ð°ðÌŠð¶ð® ððŒð»ðððºð®ððŒð¿ð¶ð¹ðŒð¿ (ðð¡ð£ð) ð±ð² ð¹ð® ð»ð¶ðð²ð¹ ð°ð²ð»ðð¿ð®ð¹ ðÌŠð¶ ð¿ð²ðŽð¶ðŒð»ð®ð¹, ðŒð¿ðŽð®ð»ð¶ðð®ðð®Ì ð±ð² ð°ð®Ìðð¿ð² ðð»ððð¶ðððÌŠð¶ð® ð£ð¿ð²ð³ð²ð°ððð¹ðð¶ ððð±ð²ðÌŠðð¹ ð£ð¿ð®ðµðŒðð®
Prefectul Virgiliu Nanu, subprefectul Emil DrÄgÄnescu Èi comisarul Èef al CRPC RSM, Ion IordÄchescu au fost astÄzi gazdele unei întâlniri între preÈedintele ANPC, Horia Constantinescu, directorul general ANPC, Paul Anghel Èi operatorii economici din domeniul HoReCa din judeÈul Prahova, dar Èi o parte dintre primarii U.A.T.-urilor în care aceÈtia îÈi desfÄÈoarÄ activitatea.
Demn de Ètiut, în cadrul acestei acÈiuni de consiliere operativÄ, în cadrul cÄreia au fost încurajate discuÈiile interactive, atât preÈedintele cât Èi directorul general ANPC au urmÄrit douÄ linii principale la care trebuie sÄ se raporteze cei implicaÈi în aceastÄ industrie pentru scopul comun de a avea în Èara noastrÄ un comerÈ civilzat, aliniat la normele Uniunii Europene.
AsemÄnÄtor întâlnirilor precedente de acest gen, Èi de aceeastÄ datÄ a fost subliniatÄ calitatea principalÄ a comisariatelor regionale pentru protecÈia consumatorilor, aceea de a oferi în primul rând sprijin Èi consiliere Èi mai apoi de calitatea de organ de control.
Astfel, a fost fÄcut un apel cÄtre participanÈi, ca atunci când întâmpinÄ probleme Èi au nevoie de audit/ consiliere, sÄ nu ezite sÄ solicite acest sprijin la comisariatul de care aparÈin, urmând ca atunci când este efectuatÄ verificarea în vederea auditÄrii, sÄ fie trasate sarcini Èi sÄ fie asumate termene de remediere stabilite de comun acord cu operatorul economic.
A doua temÄ atinsÄ Ã®n cadrul întâlnirii de astÄzi, a fÄcut referire la noile reglementÄri privind informarea consumatorilor la achiziÈia produselor în unitÄÈile de alimentaÈie publicÄ.
De acum fiecare consumator va Èti cu exactitate ce ingrediente Èi în ce pondere se aflÄ Ã®n preparatele pe care le comandÄ la restaurant. Acest lucru este reglementat printr-un ordin al preÈedintelui ANPC, publicat în Monitorul Oficial, care precizeazÄ cÄ informaÈiile pentru orice ingredient depÄÈeÈte 20 g sunt obligatorii a fi afiÈate pe etichete, liste meniu Èi site-uri, în cazul comenzii la distanÈÄ.
â ðð¢Ìð¯ð¥ ð€ð¶ð®ð±ðŠð³ðª ð¶ð¯ ð±ð³ð°ð¥ð¶ðŽ ð¢ð®ð£ð¢ðð¢ðµ, ðšð¢ÌðŽðŠðŽÌŠðµðª ðµð°ð¢ðµðŠ ð¥ðŠðµð¢ððªðªððŠ ððŠðšð¢ðµðŠ ð¥ðŠ ð€ð¢ð¯ðµðªðµð¢ÌðµÌŠðª ðŽðª ðªð¯ðšð³ðŠð¥ðªðŠð¯ðµðŠ ð±ðŠ ð¢ð®ð£ð¢ðð¢ð«ð¶ð ð¢ð€ðŠðŽðµð¶ðªð¢.
ðð¢ð€ð¢Ì, ðªÌð¯ ðŽð€ð©ðªð®ð£, ð¢ð«ð¶ð¯ðšðª ðð¢ ð°ð³ðªð€ðŠ ð§ð°ð³ð®ð¢Ì ð¥ðŠ ð¢ððªð®ðŠð¯ðµð¢ðµÌŠðªðŠ ð±ð¶ð£ððªð€ð¢Ì, ð§ðªðŠ ð€ð¢Ì ð·ð°ð³ð£ðªð® ð¥ðŠðŽð±ð³ðŠ ð³ðŠðŽðµð¢ð¶ð³ð¢ð¯ðµ, ð§ðªðŠ ð€ð¢Ì ð·ð°ð³ð£ðªð® ð¥ðŠðŽð±ð³ðŠ ð§ð¢ðŽðµ-ð§ð°ð°ð¥, ðŽÌŠð¢ð¯ðŽð¢ ð¥ðŠ ð¢ ð¢ð§ðð¢ ð€ðŠ ð®ð¢Ìð¯ð¢Ìð¯ð€ðª ðŠðŽðµðŠ ðð¢ ð®ð¢Ìð¯ð¢ ð°ð±ðŠð³ð¢ðµð°ð³ð¶ðð¶ðª ðŠð€ð°ð¯ð°ð®ðªð€.
ðð·ðŠð® ð¥ð³ðŠð±ðµð¶ð ðŽð¢Ì ðŽÌŠðµðªð® ð€ðŠ ðŽÌŠðª ð€ð¢Ìðµ ð®ð¢Ìð¯ð€ð¢Ìð® ðŽÌŠðª ð¥ð¢ð€ð¢Ì ð±ð³ðŠðµðªð¯ðŽð¶ð ðšð¶ðŽðµ ð¯ð¢ðµð¶ð³ð¢ð ð¯ð¶ ð€ð¶ð®ð·ð¢ ð·ðªð¯ðŠ ð¥ðªð¯ ð¢ð¥ðªðµðªð·ðª.
ðð¯ðªðµÌŠðªð¢ðµðªð·ð¢ ð¢ð€ðŠðŽðµð¶ðª ð°ð³ð¥ðªð¯ ð¢ð±ð¢ð³ðµÌŠðªð¯ðŠ ð€ð°ð¯ðŽð¶ð®ð¢ðµð°ð³ðªðð°ð³, ð±ðŠ ð€ð¢ð³ðŠ ðª-ð¢ð® ð¢ðŽð€ð¶ððµð¢ðµ, ðŽÌŠðª ð¢ ð§ð°ðŽðµ ð¥ðŠð»ð·ð°ððµð¢ðµð¢Ì ðð¢ ð¯ðªð·ðŠðð¶ð ðð¶ðµð°ð³ðªðµð¢ÌðµÌŠðªðª.
ðð°ð¯ðŽðªð¥ðŠð³ ð€ð¢Ì ð¯ð¶ ð¥ðŠðŽð±ð³ðŠ ð€ð¶ð³ð¢ð«ð¶ð ð¥ðŠ ð¢ ðŽðŠð®ð¯ð¢ ð·ð°ð³ð£ðªð®, ð€ðª ð¥ðŠðŽð±ð³ðŠ ð³ðŠðŽð±ð°ð¯ðŽð¢ð£ðªððªðµð¢ðµðŠð¢ ð§ð¢ðµÌŠð¢Ì ð¥ðŠ ð€ð°ð¯ðŽð¶ð®ð¢ðµð°ð³ðª.â â Horia Constantinescu, preÈedintele ANPC.
Articolul Noi discutii intre reprezentantii HORECA si autoritatile prahovene. S-a vorbit despre responsabilitatea fata de consumatori! Au fost si presedintele si directorul general ai ANPC a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.
[ad_2]
Source link